RYMSKÁ PIZZA
Suroviny:
250 g tuniaka v oleji
1 pohár sardelových rezov
2 vajcia uvarené natvrdo
200 g nastrúhaného syra
malá konzerva šampiňónov
2 lyžice masla (alebo tuku)
20 čiernych olív
8 zelených feferóniek
konzerva olúpaných paradajok
8 paradajok
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
krehké cesto
zväzok petržlenovej vňate
trochu vegety
mleté čierne korenie
soľ.
Postup:
Maslo rozpálime v hrnci a opražíme v ňom do sklovita cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme strúčiky cesnaku rozotreté so soľou a krátko opražíme. Potom pridáme olúpané paradajky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou a spolu varíme, až kým nevznikne hustá omáčka. Paradajky olúpeme a nakrájame na plátky. Tuniaka, sardelové rezy a šampiňóny necháme dobre odkvapkať. Pripravíme si olivy, vajcia olúpeme a nakrájame na kolieska a feferónky umyjeme. Cesto vyvaľkáme, rozdelíme do 4 vymastených foriem na pizzu a rovnomerne naň rozložíme prísady. Posypeme syrom, vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 15 až 20 minút.